I helgen har jag kört hemmatävlingen Björnjakten i Älvdalen! Som vanligt roligt att tävla på hemmaplan med alla hejarop och andra peppningar! 

Tävlingarna började på lördagen med en fristilsdistans med individuell start. Banan i Älvdalen är 2,5 km och är inte jättekuperad jämförd med andra seniortävlingar. Jag fick en bra start och kände att jag hade bra driv. Eftersom banan inte är så kuperad är nedförsbackarna inte heller så långa vilket gör att det blir lite vila. Men jag kände att jag var mycket piggare i kroppen än på förra helgens cup och kunde hålla bra tryck hela loppet! Här finns lördagen resultat! 

På söndagen var det jaktstart efter lördagens resultat. Jag hade andra åkare nära mig både framåt och bakåt när jag startade. Inför loppet var det svårt att välja om fäste skulle användas eller om jag skulle staka men valet föll på att ha fäste då jag tror jag skulle orka bäst så. Under loppet tappade jag i början på de framför men kom på sista varvet närmare och hamnade i spurtstrid med Martin Lindkvist från Mora. Vi har under junioråren åkt väldigt jämt och det verkar fortsätta så vilket är rolgit! Jag fick tyvärr se mig slagen med några decimeter i spurten men jag är i efterhand väldigt nöjd med tävlingen. Så kul att få tävla igen efter skadan förra säsongen! Här finns söndagens resultat (totalen)!

Nu sitter jag i Lofsdalen och ska imorgon göra min första dag på ICA. Jag har därmed vikarierat klart på Skidgymansiet i Sveg som jag har gjort i drygt två veckor. Det har varit väldigt roliga veckor!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Detta inlägg har en kommentar

  1. Alma.B

    Roligt att det gick bra ? synd att du lämnar oss på skidgymnasiet men vi synns kanske på Ica i lofsdalen om inte i spåret ?

Lämna ett svar