Min helg har spenderats i Lillhärdal i Härjedalen. Byn ligger 8 mil från Älvdalen och 3 mil från Sveg som är Härjedalens största ort. Där bor nu under sommaren min vän Jens som jag gick skidgymnasiet med. Då jag inte kan träna på grund av körtelfebern så passade jag på att åka upp dit och göra lite annat. 

Jag åkte upp fredag kväll och tog med mig fiskeutrustningen och min dator. Efter lite mat så satt vi oss ned vid datorerna och spelade med några till som vi gick skidgymnasiet med. Inte så ofta som vi alla träffas så kul att få prata med dem över skype en kväll medan vi spelar. På lördagen drog vi efter en pannkakslunch ut på en fisketur till en tjärn i närheten av Lillhärdal. Soligt och lite blåst var perfekt väder! Vi fick några riktigt fina abborrar och jag fick min största någonsin som vägde runt 800-1000g. När vi började ta oss hemåt och skulle rensa fisken kom knotten och myggen vi dittills hade sluppit. I smått panik bestämde vi oss för att rensa dem hemma istället för att själva överleva. Väl vid huset igen gjorde vi kvällsmåltiden som blev hemmagjorda älgburgare! Borde ätas oftare..!På lördagen åkte vi till Härjeåsjöns Lantgård för en fika. Jag hade aldrig varit där förr och blev glatt överraskad! Superfint och gott fika! De har även egna jordgubbar till försäljning som är supergoda. När vi satt och tog en påtår började plötsligt en liten “teater” på gården som utspealde sig omkring borden vi satt vid. Roligt initiativ som avslutades med folkmusik på dragspel! Rekommenderas! Här finns info och öppettider > http://www.lantgard.nu/.

En fin helg i Lillhärdal! 

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Lämna ett svar