I tisdags åkte jag till Lövåsen i Grövelsjöfjällen med familjerna Peterson och Oskarsson. Vi började precis som förra året med ett intervallpass från Idre by upp till Idre fjäll på skaterullskidor. Ett hårt pass som tog bra. Vi duschade sedan och åkte ned till Idre och åt på Byvägen 30 som kan rekommenderas. På eftermiddagen efter vi hade anlänt till Lövåsen och packat upp körde jag ett distanspass rullskidor klassiskt medan de andra sprang. Jag har haft problem med benhinnorna förr om åren och vill inte löpa för mycket. Jag åkte mot Grövelsjön och även upp mot norska gränsen. Dagen efter sprang vi en långtur och var bland annat upp på Lillvätteshågna och Storvätteshågna. Det blev över 1000 höjdmeter tagna under turen! Superfin löpterräng då det inte är så mycket vegetation och inte lika mycket sten som i till exempel vid Städjan. På eftermiddag åkte vi ett skatepass mot Grövelsjön och tillbaka.

Sista dagen på lägret sprang vi först ett intervallpass på myr. Intervallerna bestod av 70/20 (70 sekunder intervall, 20 vila, 70 intervall och så vidare). Riktigt slitigt då man började bli sliten i benen. På eftermiddagen körde vi ett DÖK-pass (distans överkropp) innan vi sedan packade ihop och for hemåt.  

Jag fortsatte träna fredag på hemmaplan med ett styrkepass på gymmet i Älvdalen med stakning efter och ett distanspass skate. På lördagen körde jag ett sprintpass klassiskt upp mot Rämma från Älvdalen. Dessa tre pass hemma körde jag med Jens som har stuga i Rämma och även går i Sveg med mig. På kvällen körde jag ett cykelpass själv. Tidigt på morgonen åkte vi sedan söderut med familjen och i detta nu sitter jag i bilen vid Bödabukten på Öland. Men mer om det i ett annat inlägg!

2016-07-25

Lämna ett svar