Igår cyklade jag MTB-kåsan i Älvdalen. Ett litet men roligt lopp som slingrar sig fram på stigar omkring skidstadion. Tävlingen är uppdelad i två deltävlingar som tiderna sedan slås ihop från. Första starten var kl.13.00 och vi cyklade då 2×10 km. Jag kunde inte hänga på de två första cyklisterna som drog ifrån snabbt på de tekniska partierna i början men kunde hålla tredjeplatsen genom båda varven och in i mål. Hade runt 2 minuters lucka till cyklisten bakom. Benen var väldigt möra efter loppet så vilan fram till nästa start kl.16.30 var bra. I pausen bjöds det på gulaschsoppa och fika ? 

Nästa start var som sagt 16.30 och pannlamporna var då ett måste i mörkret. Nu skulle ett varv på samma bana som tidigare cyklas. Som tidigare drog de första två iväg men den som kom bakom mig höll nu min rygg och vi höll ihop till han ryckte. Jag kunde hänga på och gjorde ett motryck inne i stadionområdet men såg mig efter skrikande ben och dåliga kurvtagningar slagen i spurten. Riktigt härlig match mellan oss och det är bra för mig att få träna på dessa situationer för att få tillbaka tävlingskänslan och smärttåligheten efter förra säsongens skadefrånvaro. Trots spurtförlusten kom jag totalt trea då jag hade bättre tid på första loppet och det skilde endast någon sekund på det andra loppet. Alltså är jag klubbmästerskaps-trea i Älvdalens CK! ? 

Ett riktigt roligt arrangemang som jag hoppas växer de kommande åren! Många fler måste upptäcka Älvdalens fina cykelstigar! ?

Bilder och resultat från tävlingen samt dekaler som nu pryder bilen ↓

Detta bildspel kräver JavaScript.

2017-11-05

Lämna ett svar