Här kommer fortsättningen av min Österrikeresa! 

Efter en trevlig kväll på “beachen” vaknade vi till strålande sol och vindstilla! Då jag kollade väder inför veckan så såg det inte så lovande ut. Men överraskningar som innebär sol är ju aldrig fel!

Vi bestämde då att vi skulle ut och gå i bergen. Elmar som är pappan i familjen vi bor hos valde att ta ledigt och följa med oss ut på turen. Vi började en liten bit från huset och började gå upp i bergen. Då jag haft körtelfebern i sommar så tog vi det väldigt lugnt men då jag inte tränat i sommar + hög höjd + väldigt långa branta backar, gjorde att det ändå var jobbigt. Vi gick längst den lite bredare stigen i serpentiner upp längst berget och fick bättre och bättre utsikt. Några höjdmeter senare kom vi fram till dagens mål som var Guttenberghaus där vi åt lunch. Huset ligger på 2146 m.ö.h. och har både matservering och rumsuthyrning. Jag åt Kaiserschmarrn (tror jag det hette..) med äppelmos som är en slags söt pannkaka med florsocker på. Riktigt gott och utsikten gjorde det ännu lite godare. Efter lunchen bestämde vi att vi skulle gå runt berget som låg bredvid oss. Då fick vi lite mer flack vandring och fick se lite mer. Elmar som nästan dagligen är i bergen berättade mycket om bergen och också var man kan skärmflyga (paragliding) ifrån vilket är hans sätt att ta sig ned från bergen. Låter läskigt men någon gång skulle jag vilja testa!Vi fortsatte och började ta oss nedåt igen. Många fina vyer och branta nedförsbackar. Ännu en hütte där vi stannade och tog ett glas soda då benen börjat tröttna av alla nedförsbackar. Här var det mycket folk då det var en ganska lättåtkomligt mot det första stället vi åt på. Nedåt dalen följde vi en bäck som snart blev en å med kristallklart vatten. Vi började ta oss hemmåt och fick sista biten skjuts då Elmar sprang före.

Efter vandringen var kroppen ganska färdig så det blev en lugn eftermiddag och kväll. Men lite speciell blev kvällen då Elmar bjöd upp en paraglider som liftade nere vid vägen. Han berättade att han kom från ryssland och kunde skaplig engelska så vi kunde förstå varandra. Han väntade på sina kompisar som även de varit ute och flugit under dagen. Med en komradio hade de kontakt med varandra men det funkade sådär med berg mellan dem. Han fick dricka och mat av familjen vi bor hos och till slut kom hans två kompisar också. Supertrevlig kväll med intressanta samtal om bland annat skillnaderna i våra land och mycket mer. De sov till sist över i källaren för att slippa tälta då vädret inte skulle vara optimalt under natten.

En oförglömlig dag med nya vyer och nya människor! Kom ihåg att hålla utkik efter nästa inlägg om min resa till Österrike! Prenumerera gärna på bloggen (gå in på “Blogg” i övre listen och kolla sedan på höger sida (på dator) eller längst ned (på mobil). Annars uppdaterar jag Facebook och Instagram med de nyaste länkarna till bloggen! 

Auf wiedersehen!

Detta bildspel kräver JavaScript.Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. barbara

  Lieber Alexander, gratuliere zu deinem blogg … gefällt mir gut! Liebe Grüße aus Österreich … lycka till! Marketing i Sverige!?!?!?

  1. Alexander Johansson

   Danke schön!
   Det kommer fler inlägg med mer reklam 😉 hälsa alla!

Lämna ett svar