Ni som följer mig på Instagram har förhoppningsvis sett att jag har varit iväg till Österrike på lite semester! Jag ska självklart ta er med på min resa och berätta vad jag har fått se och göra!

Min kompis Frida som jag känt sen jag började åka skidor har under sommaren jobbat i Ramsau am Dachstein under sommaren och vi pratade redan innan hon åkte om att jag borde åka ned och hälsa på. Oftast brukar sådana idéer bara rinna ut i sanden men inte den här gången. Efter att ha kollat på massor av flygavgångar hittade jag till slut en som passade bra och bokade! Jag bokade via Refunder.se för att på så sett få tillbaka en del av kostnaden senare! Är ni inte medlemmar än så kan ni självklart bli det och spara in pengar på allt ni köper på nätet! Bli medlem via länken: https://www.refunder.se/bjud-in/5b4e54eae39d8 . Pssst, använder du länken och handlar för 100 kr får du 50 kr i bonus. Pengarna kan tas ut när du kommit upp i 100 kr. (Ej samarbete)Den 21 augusti åkte jag tåg till Stockholm efter jobbet och sov över hos min mammas moster som bor på Ekerö. Tidigt dagen därpå tog jag flygbussen till Arlanda för flyg till Düsseldorf och vidare till Salzburg. Spänd på att få se Alperna för första gången fick jag vänta ända till flyget landade då bergen började alldeles vid Salzburg. Därifrån tog jag sedan en Flixbuss till Schladming som ligger knappt en mil från Ramsau! Med lite tid innan bussens avgång tog jag en Stiegl (öl från Salzburg) på Hautbahnhof och försökte njuta av den 30-gradiga värmen! 

I Schladming väntade Frida och Barbara som är mamman i familjen Frida bor med. Under resan fick jag veta att Barbara kan prata svenska och lite förvånad blev jag ändå när hon välkomnade mig på just svenska! Lite salig över omgivningarna jag sett på vägen dit hoppade jag in i bilen och vi fortsatte upp mot Ramsau. Framme vid huset som ligger på 1 200 m.ö.h. så kunde jag inte annat än stirra på bergen som byn ligger vid. Så vackert! Men ingen vila hann jag med då det bara var att byta om och åka vidare till “beachen” i Ramsau där det var BBQ-kväll med musik och god mat! Där fick jag träffa Isabell som även hon kunde svenska tack vare sin tid som au pair i Sverige. En supertrevlig kväll som fortsatte övertyga mig om att österrikare är de snällaste och trevligaste folket jag träffat!

Istället för ett süperlångt inlägg delar jag upp min resa och kommer imorgon ut med nästa del! Missa inte den!

Detta bildspel kräver JavaScript.

 Lämna ett svar