Dagen efter vandringen i bergen skulle jag och Frida åka ned till Schladming. Men då hon jobbade på förmiddagen ville Reinhard ta mig på en liten sightseeing! Reingard är farfar i familjen och bor tillsammans med sin fru i en egen lägenhet i samma hus. Hela huset är influerat av honom, inte bara för han var med och byggde det men också för att varje uthyrningslägenhet bär namnet av en plats där han har vunnit en världscup i alpin skidåkning! Han är en av de få som har vunnit i alla grenar i utförsäkning (Super-G fanns inte då).

Huset och lägenheterna är vädligt fina, rymliga och det är alltid rent och snyggt! Allt går som sagt i alpinåkningstema och har nummerlappar, pokaler och mycket annat som prydnader. Huset ligger med utsikt mot de närliggande bergen varav Dachstein är högst med 3000 meter. Men du har även utsikt mot dalen nedanför där världscuporten Schladming ligger. På vintern ska det finnas längdspår överallt i byn och även på glaciären som ligger på 2700 m.ö.h. Jag är så taggad på att någon gång åka ned och träna där på vintern! Är du intresserad av att åka ned så är det självklart här du ska bo! Har du svårt med tyskan så kan det inte bli enklare då Barbara kan svenska! Vill du göra egen mat finns köken i lägenheterna men annars finns det restauranger nära boendet men även uppe i bergen om du vill få en kortare eller lite längre vandring till maten. Här finns all info: https://www.reinhard-tritscher.at/?lang=en!Tillbaka till turen med Reinhard! Vi satte oss i bilen och åkte upp till där gondolen går upp till glaciären. Vägen dit var brant och gick i serpentiner uppåt. Väl där visade han mig runt och berättade bland annat om var de brukar gå upp med skidor på vintern för att sedan åka ned igen. Vi fick omkring där en stund för att sen åka hemåt igen.

När jag kommit hem och Frida jobbat klart tog vi bussen ned till Schladming för att kolla runt lite. Vi började med att äta en varsin wienerschnitzel! Supergott och den lokala ölen schladminger var också god! Vi fortsatte strosa runt och slog oss snart ned på ett fik för en kaffe. Lite senare tog vi en buss hem igen.

Hemma slappade vi ett tag och senare på kvällen åkte vi till “beachen” för att äta den vida kända pizzan! Tydligen åker ägaren och köper in ingredienserna i Italien. Min pizza smakade gudomligt och det kändes att det var bra råvaror. Fanns även en olivolja med chilismak som var perfekt att doppa kanterna i ?

Näst sista dagen i Ramsau slutade på bästa sätt med samtal och sång runt bordet med värdfamiljen och även provsmak av några lokala schnaps för att veta vad jag dagen därpå skulle köpa hem.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kom även ihåg att kolla mina tidigare inlägg om Österrike om ni inte redan läst dem! Här i turordning:
Resan & Ankomsten
BergenLämna ett svar