Nu hade tyvärr sista dagen i Ramsau kommit. Lördagen började ganska sömnigt då bergen låg begravda i dimma och till en början regn. Men framåt lunch övergick regnet till dugg och då tog Frida och jag en tur upp till Austria Hütte där vi skulle äta. Dimman döljde utsikten men det var ändå en fin dag med frisk fuktig luft. Dimman gjorde det lite svårt att se stugan så vi gick lite åt fel håll men efter en kik på kartan fick vi vända och till slut hitta rätt den sista biten. Magiskt med den vita väggen omkring oss och korna med deras skällor i närheten.

Väl framme vid stugan tog jag vad jag tror var pasta med fyllning av rökt fläsk som serverades med sauerkraut. Till det drack jag något som på svenska hade kallats “fil med lingonsylt”. Allt var supergott och då jag är ett fan av just fil med lingonsylt funkade det riktigt bra! Sedan begav vi oss hemåt i den tätnande dimman.När vi senare kom hem åkte vi för att handla lite saker vi ville ha med oss hem till Sverige. Allt är ju billigare än hemma men tyvärr får man ju inte med sig så mycket i en väska… Annars hade jag kunnat ta med mig en årsförbrukning av till exempel den lokala pastan. När vi kom hem hade sonen i familjen ett gäng kompisar på förfest. Österrike har för mig varit något gammaldags i allt från att man främst använder kontanter och lite i hur man bor med far- och/eller morföräldrar i huset. Därför var det riktigt kul att få se att de hade på sig folkdräkter när de skulle ut på fest! Riktigt fränt! Lederhosen och allt!

Tidigt dagen därpå städade vi och packade klart för att senare åka vidare mot en dag i Salzburg före flyg hemåt! Läs om det i nästa inlägg!

Kom ihåg de tidigare inläggen från Österrike om du missat dem:
– Österrike – resan och ankomsten
– Österrike – bergen
– Österrike – Schladming och pizza

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Lämna ett svar