Över en vecka har gått sedan påsken och snart har jag jobbat klart här i Lofsdalen. Men den finaste tiden är här med massor med sol och snö! 

Det blev mycket jobb under påsken men jag hade familjen och släkt på besök! På långfredagen åkte vi bandvagn upp till Våffelstugan för att äta trerätters. Supergott med mycket betonat av fjällen! Olika korvar av björn, ren och älg som tilltugg när vi kom dit. Till förrätt serverades rödingtoast, till varmrätt renfile med en gudomligt god sås och efterrätten var cheesecake. Till maten fick vi bland annat Våffelstugans eget öl. En riktigt mysig kväll som avslutades med lite dans på Trapper i Lofsdalen!På påskdagen körde jag Pilgrimsloppet som är 30 km långt och går från Högvålen till Lofsdalen. Högvålen är Sveriges högst belägna befolkade by och starten går en liten bit utanför. Banan är ganska flack och inbjuder till att bara staka men det finns även långa slakmotor. Jag valde att staka och fick en hyfsad start på loppet. Det var strålande sol, vindstilla och stenhårda spår som gjorde det ännu roligare att tävla! Efter en bit på loppet kommer en tvär högerkurva som jag misslyckades totalt med och ramlade. Jag bröt en stav men då jag drog damtäten före jag vurpade så var skotern med extrastavar nära och jag fick en ny stav väldigt snabbt. Förstklassig stavlangning av min ICA-chef Robert som körde skotern! Trots fallet kunde jag fortsätta med en bra känsla och hittade ett gäng jag åkte med ända in till mål med. Men där fick jag vika ner mig mot de lite mer vana stakarna då mina armar var rätt möra. Trots stavbrottet och spurtmissen så är jag väldigt nöjd med loppet! Superfin miljö att åka i och bra arrangemang! Hoppas fler hittar hit nästa år och tar chansen att åka ett av Sveriges finaste lopp och ta del av ett stort antal utlottningspriser! Det lottades ut en elcykel med ett värde av 40 000 kr efter årets lopp! 

Dagen efter hann jag med en tur med syskonen på fjället för att mjuka upp kroppen lite. Någon dag senare när familj och släkt hade åkt hem blev jag tyvärr magsjuk och har efter det varit väldigt seg. Blev direkt efter lite förkyld och jag är i dagsläget fortfarande lite krasslig. Planen inför helgen är att åka upp till Ramundberget där jag hoppas på att åka Fjälltopploppet! Men jag får se om jag hinner få igång kroppen tills dess… Jag hoppas iallafall på ett par fina dagar på fjällen i Bruksvallarna och Ramundberget! 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna ett svar