Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade läget. Jag har de senaste dagarna varit i stugan i Tvåråberg med familjen. Där har jag bara tagit det väldigt lugnt och försökt bli av med en förkylning jag dragit på mig. Jag är i min viloperiod just nu och har då tre veckor vila helt utan träning. Egentligen brukar jag ha två veckor men då jag har varit riktigt sliten i överkroppen efter väldigt ensidig träning bestämde jag mig att ta en extra vecka efter tips och råd att göra så av min tränare Anna.

Under veckorna som varit har jag fått svar på magnetröntgen jag har nämnt tidigare. Läkaren berättade att de inte hade hittat något bråck men att de ville göra en slätröntgen för att se om jag har benutväxter på lårbenshalsen. Just det hade jag redan fått lite indikation på i Östersund då det fanns tendens till att det kunde vara något sådant då de kollade på min rörlighet. Dock sa de både i Östersund och Mora att det bara rör sig om svaga tecken på detta och att det inte är något stort fel om det ens finns något. Lite senare fick jag svar på slätröntgen som gjordes på båda höfterna och skönt nog var det knappt något fel! Höger sida som jag  har haft problem med syntes inget på och på vänster sida var det en millimeter utbuktnad som de inte skulle anmärka på om det inte var som nu att jag sökte för det. På höger sida fanns en liten ärrbildning som var runt en millimeter som inte skulle vara nåot problem. Tråkigt nog har jag haft lite mer ont i ljumsken senaste tiden. Det beror troligen på att jag testade att tävla på skidgym och att jag har åkt skare som har haft genomslag så ljumsken har fått jobba extra hårt. Nu har jag en tid till fysioterapeut i Östersund och hoppas få bra övningar som ska hjälpa mig till att bli helt skadefri!

Som jag nämnde har jag åkt skare och det har jag gjort på skolans friluftsdag i Vemdalen och under fjälltopphelgen i Ramundberget. Friluftsdagen var grymt fin med hård fin skare. Solen visade sig också! Under fjälltopphelgen bodde jag och grabbarna i en stuga i Tänndalen och då jag inte kan tävla fick jag och några andra vara vätskelangare till de som tävlade Fjälltopploppet. En rolig helg med många trevliga återseenden då jag inte har sett så många av skidåkarna i vinter då jag inte har kunnat tävla. En av de få tävlingarna jag körde på skidgym var påsktouren som avslutades med en jaktstart i Lofsdalen. Roligt att tävla och att jag kom tvåa var motiverande och överraskande. Skönt att känna att även alternativ träning ger bra resultat! 

En jobbdag med Polar har jag även haft då jag representerade dem under en löpdag på Intersport i Borlänge. Inte så många klockintresserade på en löpskodag men riktigt spännande (och nervöst..) att hålla i min första presentation om pulsträning. Lite ovant att försöka förmedla de kunskaper jag har men jag är nöjd med insatsen och hoppas få testa det fler gånger!

Nu ska jag njuta på resten av lovet och sedan spurta sista biten till studenten! 51 dagar kvar!

För mer uppdateringar följ min Instagram @bjerralex 

Detta bildspel kräver JavaScript.

2017-04-19

Lämna ett svar