SM är nu över för min del. Min sista tävling på SM i Skellefteå blev även den bästa för säsongen! Igår åkte jag 15 km fristil och tror det är den första gången jag har känt mig så pigg från början av ett lopp. Jag kunde gå ut hårt och tog in mycket på de som startade före mig. Vi skulle åka 4 varv på en 3,5 km bana och det blev många att ta rygg på då andra startade när jag kom in för varvning. Efter första varvet gick det lite tyngre och jag fick fokusera för att inte tappa farten. Men de andra åkarna jag kunde ta rygg på gjorde det lite lättare att hålla tempot.  

Jag fick bra med hejarop från pappa och Elin Karlsson som var ute efter banan. I sista backen skrek Anna mig över krönet och jag tycker jag höll bra fart ändå in i mål. Endast några få tillfällen då jag tappade koncentrationen och åkte lite sämre. Mycket nöjd över loppet och att jag kunde åka så bra på den viktigaste tävlingen på säsongen! Här hittar ni resultatlistan!


Jag är nöjd över mitt första SM. Mest över mitt sista lopp men även de andra. Det har varit tunga förhållanden och jag fick verkligen kämpa på tremilen som även var min första på den här typen av tävlingar. Sprinten kändes okej men jag förväntade mig inget mer där heller. Men som sagt riktigt kul att få åka bra på det sista loppet!

Under veckan bodde jag och pappa i en stuga precis bredvid stadion. Hade tyvärr inget vatten men det funkade bra med servicehuset som låg nära. Stugan lutade lite vilken ni ser på gröttallriken jag tog kort på. Mjölken är lite mer åt ena kanten en andra (se bildspel)Under veckan hann jag se några andra sporter då big air och slopestyle kördes precis bredvid skidstadion. Alla andra sporter med längdskidor inblandade var svåra att missa när vi i princip bodde på stadion. En kväll var pappa och jag även ner till stadioncrossen och kollade skoter en stund.

Jag är tillbaka i Lofsdalen efter att jag och pappa åkte till Övik igår efter loppet och fortsatte idag sista biten till Sveg där jag tog min bil vidare hit. Väldigt skönt att de viktigaste tävlingarna nu är över och att det bara är några få andra tävlingar kvar. Planen är att köra Pilgrimsloppet här i Lofsdalen nästa helg och senare åka Fjälltopploppet i Bruksvallarna.

Källa: SVT

Detta bildspel kräver JavaScript.Lämna ett svar