I söndags åkte jag mitt första Vasalopp!!! Inte helt planerat men ändå inte oplanerat. Men riktigt glad att jag gjorde det! Det har varit tufft att bli senior och precis som min tränare Anna föreslog så var det bra med något annat att fokusera på utöver cuperna.Vasaloppssöndagen började kl. 02.00 då alarmet ringde. Drygt en timme senare rullade bilen mot Berga by. Väl framme vid starten vid fyratiden gick jag direkt och ställde mig i kö in till led 2. Precis som jag ville var jag långt fram i kön. Träffade en väldigt trevlig man från Stockholmsområdet som jag pratade en del med fram till 05.30 då ledet öppnades. När skidorna var på plats gick jag tillbaka till bilen där mamma Annelie och Andreas väntade. Vi fick även sällskap av Karl som också skulle åka. En halvtimme före start började vi dra oss mot starten och tanken var att bilen skulle rulla för att hinna se mig senare. Men då inga parkeringsvakter var kvar så blev det av någon anledning totalstopp i två timmar, vilket ledde till att det enda mamma och Andreas såg av mitt lopp var starten i backspegeln. Väldigt tråkigt..

Det var en väldigt häftig känsla när starten gick och alla började köra. Aldrig varit med om ett så stort startfält 😉 Det flöt på uppför backen men det gick inte så fort. Väl uppe på myrarna så gick det ganska tungt för mig. Men lite före Smågan började det kännas lättare och jag kunde köra på! Före Mångsbodarna fick jag dricka av Per och senare i Mångsbodarna fick jag en ny flaska till vätskebältet av Pers pappa Göran som även är kontrollchef där. Det fortsatte bra upp mot Risberg och i slutet på backen fick jag dricka av Eva, Erik och Frida. Här märkte jag verkligen vilken fördel det var med fäste då många som stakade börjde få det tungt. Der började snöa före start och var även lite kärvt så det var inte så lättåkt. Efter Risberg fortsatte det bra och jag kunde haka på ett snabbt gäng före Evertsbergssjöarna.I Evertsberg fick jag ny flaska och dricka av pappa Göran och Lovisa.  Jag kanske åkte lite för snabbt för att hänga på gänget före Evertsberg för jag fick en riktig svacka efter nedförsbackarna mot Oxberg. Jag drack mycket men det fortsatte att gå tungt till Oxberg och fortsatt mot Gopshus. I Gopshus fick jag en bar och mer dricka av pappa och Lovisa och jag fortsatte mot Hökberg. Nu började det gå lättare och efter att ha fått en koffein-gel i Hökberg av Enervit började det gå mycket bättre. Efter nedförsbackarna från Hökberg började jag få upp farten och kunde börja plocka placeringar! Hittade ett bra gäng att åka med och fick en till koffein-gel i Läde av pappa och Lovisa samt en att ta med mig. Den andra gelen tog jag före Hemus och jag kunde sedan hålla bra fart ända in i mål! Skönt att jag fick avsluta loppet med en skön känsla! 

Jag kom in på 05:10:35 vilket gav en 369:e plats av herrarna! Här finns mitt resultat och sträcktider! Mycket nöjd och även för att ha startat i led 2! Fick höra att jag tydligen får starta i led 1 nästa år tack vare min placering. Men ska kolla upp det så det stämmer! Jag vill tacka min familj som alltid ställer upp för mig och för att de gjorde ett superbra jobb under dagen! Även ett stort tack till de andra som langade dricka till mig och till Göran Persson och Evertsbergs SK som ordnade startplats och ett bra led trots att jag inte har åkt annat än cuper under vintern! Tack Vasaloppet!!!

I helgen är det Volkswagen cup i Örnsköldsvik! 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna ett svar