Länge sedan sist men här kommer en uppdatering.

Jag hade som jag tidigare skrivit om körtelfeber i somras vilket har lett till att jag inte kunnat träna och känt mig hängig länge. Men sedan jag kom upp till Lofsdalen i november har träningspassen gått från att ha varit mindre än timmen till att jag nu kan träna nästintill normala pass! Men dock inte lika många pass, ÄN! Jag jobbar precis som förra vintern på ICA Nära och trivs väldigt bra med det! Fördelen med att jag är tillbaka på samma ställe igen är att jag nu kan ta mer ansvar och vet sedan tidigare hur verksamheten fungerar! Kul att få jobba med nya kollegor och de jag känner från förra året! Även ett stort gäng säsongare i backen som gör en till säsong! Många härliga människor!

Då jag inte har kunnat träna lika mycket som tidigare har jag istället kunnat göra annat. En hel del utför, agerat längdtränare åt ungdomarna i Lofsdalens SK, afterworks, tagit skoterkort, börjat på spiral stabilisering med yinyoga och mycket mer har hunnits med!

I början av februari åkte jag första tävlingen för säsongen hemma i Evertsberg. Jag åkte då korta slingan på Evertsbergsrännet som är 27 km. Lite tungt men så skönt att ha klarat av sjukdomsperioden och vara tillbaka! Men lite sent kändes det då jag gärna ville ha några bra genomkörare inför säsongens mål: Vasaloppet. Men jag hann med att åka både Grönklitt Ski Marathon på 42 km samt Skinnarloppet i Malung på 45 km! Båda tävlingarna genomfördes på blanka skidor vilket är ganska nytt för mig. Men riktigt bra genomkörare!Vasaloppet blev som många kanske vet en tung tur med snöfall och motvind. Jag hade från förra årets lopp kvalificerat mig till startled ett vilket är precis bakom elitledet. Vi var på plats strax före fyra på morgonen och jag fick en plats längst fram i startledet. Efter en sovstund och lite frukost i bilen gick starten kl.08.00. Kroppen svarade inte så bra i början på loppet och det kändes mest som att jag blev omåkt. Jag valde lite fel tankar då men jag kämpade trots det vidare. Skidorna som nu hade fäste sög lite mot nysnön. Men efter halva loppet, hemma i Evertsberg, började de gå bättre och bättre. Precis som känslan i kroppen! Jag kämpade vidare och fick under loppet superbra service av familjen, släkt och klubbkompisar vilket hjälpte mig att hålla farten!

Jag kämpade mig in på 428 plats på 05.40.59! Inte lika bra som förra året men jag är stolt över att ha kommit tillbaka från en sommar helt utan träning och presterat som jag gjorde! Förra årets Vasalopp var mitt första, men jag fick då höra att det var dåligt före och att många åkte 20 minuter sämre än vanligt. I år var det ännu en halvtimme sämre före! Så nu kan det nästan bara bli bättre till kommande år!

Nu hoppas jag på en sjukt fin vårvinter med mycket sol och en frisk Alex framöver!

Här nedan även en film från Lofsdalsspår inför öppnandet av konstsnöspåret i höstas!

Lämna ett svar