Nu är jag äntligen tillbaka! Efter förra vinterns skadesäsong har jag nu kört min första tävling på väldigt länge! Inte nog med det var det även min första tävling i seniorklassen ?

Jag och familjen var i helgen på Idre Fjäll för att jag och min syster Lovisa skulle säsongsdebutera. För mig var det min första sverigecup som i år kallas Volkswagen cup. Jag har under ett par veckor jobbat som vikarie på skidgymnasiet i Sveg och åkte därför minibuss därifrån med några elever som skulle tävla. Framme på Idre Fjäll testades banorna inför helgen.

På lördagen var det fristilssprint och jag gick ut sist i min klass då jag inte har några FIS-punkter eftersom jag inte tävlade förra året. FIS-punkterna funkar som rankingsystem på FIS-tävlingar. Det kändes bra under prologen men jag är ingen sprinter och var en bit från att gå vidare. Men en bra genomkörare inför söndagens distans samt bra träning för att höja min smärttröskel.

Söndagens klassiska distans över 15 km var riktigt jobbig. Banan var inte brutal men backarna var långa. Jag kände mig pigg före start men fick snabbt känna på att jag inte är van vid tävlingsfarten. Det skrek snabbt i kroppen och kampen för överlevnad började. Jag tryckte på det jag kunde och är nöjd över mitt lopp. Länge sedan jag hade så ont i benen av träning som så jag kände kvällen efter loppet ?

Nu jobbar jag min sista vecka i Sveg och på måndag börjar jag i Lofsdalen. Mycket tankar och lite nervositet men det ska bli kul med något nytt! Men först är det hemmatävlingen Björnjakten i Älvdalen i helgen!

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Lämna ett svar