Tillbaka i Lofsdalen efter en långhelg i Örnsköldsvik med avslutnig för Volkswagen cup i form av en minitour fredag till söndag. Jag åkte ned torsdag morgon till Sveg där pappa mötte upp. Vi åkte sedan vidare mot Övik. I Sundsvall stannade vi och åt på IKEA där det som vanligt var god mat. Väl i Övik åkte vi direkt till Skyttis IP för att jag skulle testa banorna inför fredagen. Efter det åkte vi ned till vårt boende på CityRUM Örnsköldsvik. Mycket fräscht och fint boende med trevliga och hjälpsamma ägare. Rekommenderas! 

På fredagen var det en fristilsprolog på 3,3 km som kördes. Jag kände mig lite seg och hade svårt att få upp farten på det korta loppet. Jag har alltid haft svårt att hålla hög fart och brukar på de längre loppen få upp farten på senare delen av loppen. Men jag var ändå nöjd med tävlingen. Jag och pappa åkte efter loppet ned till boendet och sov en stund innan vi åt och senare åkte upp till stadion igen för att testa lördagens bana. Banan var 5 km och jag skulle åka två varv klassiskt på den. Lördagens lopp var slitigt och jag kände tyvärr av ljumsken i diagonalåkningen. Det var vädligt mjuka förhållanden vilket gjorde att benen behövdes mer då stavarna inte fick så bra fäste. Jag kämpade mig runt och blev lite förvånad över att det gick så pass bra när jag kollade resultatlistan.


Precis som tidigare dagar testade jag morgondagens bana senare på eftermiddagen. Det var nu en ny slinga på 5 km som vi skulle köra tre varv på. På söndagen var det en jaktstart baserad på de två tidigare resultaten. Jag gillar banan och tycker det ska bli intressant om jag kunde ta in på de framför. Som jag tidigare skrev har jag svårt att hålla hög fart i början på loppen och hade det därför tufft att hänga med de jag startade med. Men jag hängde kvar i rygg på dem och efter ungefär halva första varvet började jag känna mig snabbare och snabbare. Jag kunde då gå om dem och på början av det andra varvet släppte de. Jag hamnade då i ett ingenmansland och såg bara de framför på några få ställen längs banan. Men jag höll ett jämt tempo och tappade inte på dem. Jag kunde ta en till placering då en åkare troligen hade gått för hårt och nu inte kunde hålla samma tempo längre. Men annars åkte jag själv den sista halvan av loppet. Jag är väldigt belåten över loppet och att jag höll ihop det så bra på slutet.

Mina förväntningar inför helgen var inte skyhöga då jag tog ut mig totalt helgen före på Vasaloppet. Men det var mest på lördagen jag kände att jag fortfarande var lite sliten. Jag kanske fick igång kroppen då för på söndagen kände jag mig stark. Det är en bit kvar dit jag vill vara men jag känner att jag bit för bit blir en bättre skidåkare!

Här finns alla resultat!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Jag har inför både Vasaloppet och denna tävlingshelg laddat med WellNOx RÅ Prestation. Koncentrerad rödbetssaft med en gnutta lingonsaft, inget annat! Både rödbetor och lingon innehåller nitrater som vidgar blodkärlen som i sin tur kan transportera mer blod. Blodet kan då syresätta musklerna bättre när jag tävlar! Jag har tidigare skrivit ett inlägg om detta. Läs gärna det >HÄR< eller besök WellNOx hemsida för att läsa om produkterna! 


Lämna ett svar